Lästips

Lästips

Här hittar du en sammanställning över bra litteratur om prostatacancer. Vill du har fler tips, får du gärna höra av dig. Har du något eget boktips som du vill dela med dig av, skicka in det tillsammans med en kort beskrivning av boken.

Ditt PSA är för högt - mitt möte med prostatacancer

Pärletun, Lars Göran
Ett halvår efter läkarbesöket på urologiska kliniken vid Lunds universitetssjukhus opererades Lars Göran Pärletun för prostatacancer. Under det följande året antecknade han sina tankar och reflektioner. Han noterade sina egna och omgivningens reaktioner, sina intryck av svensk sjukvård och sina erfarenheter av prostatacancer.
Förlag: Vivamos

I cancerns skugga - ett år av förtvivlan och hopp

Kjell-Olof Feldt och Birgitta von Otter
Vid 70 års ålder fick förre finansministerns Kjell-Olof Feldt diagnosen prostatacancer. Ett svårt och ångestladdat besked, inte bara för honom själv utan även för hans hustru Birgitta von Otter. Makarna visste i stort sett ingenting alls om sjukdomen och beslöt i ett tidigt skede att skaffa sig kunskaper och så småningom också att göra något som kändes meningsfullt under den svåra behandlingstiden, nämligen att skriva en bok om sina upplevelser.
Förlag: Ekerlids


Senast uppdaterad: 2010-11-30

www.cancer.nu Copyright, Astra Zeneca AB

AstraZeneca 151 85 Södertälje
Senast ändrad: 2020-12-14

Approval ID: SE-7614- 12-20-ONC