Lästips

Lästips

Här hittar du en sammanställning över bra litteratur om bröstcancer. Vill du har fler tips, får du gärna höra av dig. Har du något eget boktips som du vill dela med dig av, skicka in det tillsammans med en kort beskrivning av boken.

Bröstcancer: Levd erfarenhet och fakta

Åse Frank, Anna Gran, Eva Rundqvist
Boken tar upp det faktum att bröstcancer drabbar mer än "bara" kroppen. Det här är den bok som de här tre, förhållandevis unga författarna, själva skulle ha velat läsa när de drabbades.

Förlag: Ica Bokförlag.

Boken jag saknade när jag fick bröstcancer

Ingegerd Wachtmeister
"Varje dag får 15 kvinnor i Sverige diagnosen bröstcancer. I maj 1994 var jag en av dem." Så börjar journalisten Ingegerd Wachtmeister sin bok om bröstcancer. Den är trots sitt ämne en ljus och trösterik bok, där författaren delar med sig av upplevelser och känslor. Hon redogör också för fakta och olika behandlingsformer, både traditionella och alternativa.

Nära döden mitt i livet - en bok om kärlek, familjeliv, kaos och cancer

Marjut Johansson och Birgitta Wallberg
Nära döden mitt i livet är den unika och gripande berättelsen om Marjut, hennes kamp mot cancern- och för sitt barn. Boken består av utdrag ur hennes dagböcker där livsfrågor blandas med blöjbyten, droppflaskor med nappflaskor och perukprovningar med barndop. Läkaren och journalisten Birgitta Wallberg har kompletterat dagboksutdragen med inträngande intervjuer och sammanbindande text.


Senast uppdaterad: 2011-10-30

 

www.cancer.nu Copyright, Astra Zeneca AB

AstraZeneca 151 85 Södertälje
Senast ändrad: 2020-12-14

Approval ID: SE-7614- 12-20-ONC