En cancerdiagnos väcker många frågor och känslor. Man kan alltid vända sig till sin kontaktsjuksköterska med frågor, men det finns även andra sätt att få hjälp och stöd. På sjukhusen finns alltid kuratorer och den som vill kan få tala med en präst. En del sjukhus ordnar patientgrupper där man kan få möta personer i samma situation. Olika patientföreningar kan också ge svar på frågor. Många tycker det är skönt att prata med andra som upplevt samma sak.
Nedan finns användbara länkar för den som drabbats, eller den som är närstående till någon som drabbats av äggstockscancer. Ingen av dem ger personliga medicinska råd utan syftet är att informera, hjälpa och skapa kontakter.
Nätverket mot gynekologisk cancer
Ideellt nätverk av patienter, anhöriga och fler engagerade som sprider kunskap och skapar debatt om gynekologiska cancersjukdomar.
Läs mer på www.gyncancer.se
Gyncancerförbundet
En allmännyttig, ideell organisation för gyncancerdrabbade kvinnor, närstående och andra intressenter. Förbundet är partipolitiskt och religiöst obunden patientorganisation. I gyncancerförbundet ingår tolv lokala patientföreningar för kvinnor som drabbats av gyncancer.
Läs mer på www.gyncancerforbundet.se
Cancerfondens cancerlinje
Hit kan man vända sig om man har frågor och funderingar om cancer, vill ha stöd eller skriftlig information från vårdpersonal med kunskap om cancer. Råd om behandling i enskilda fall ges inte. Här kan man också söka en samtalsvän att prata med.
Läs mer på www.cancerfonden.se/sv/Prata/Fraga-oss-om-cancer
Rehabilitering
Webbadresser till rehabiliteringsenheter, rehabiliteringshem och rehabiliteringskurser hittas på SWEPOS, Svensk förening för Psykosocial Onkologi och Rehabilitering.